top of page

Webteksten laten schrijven

Goede webteksten zijn de sleutel tot een succesvolle website. Maar wat zijn goede webteksten? Tekstbureau Etienne Gozems helpt u met het schrijven van teksten die geschikt zijn voor het internet.

 

Bezoekers van een website lezen teksten op een andere manier dan bijvoorbeeld lezers van een tijdschrift of folder. Het schrijven van webteksten vereist daarom een aantal bijzondere vaardigheden.

Direct duidelijk 

 

Het geduld van lezers op internet is kort en bovendien ervaren veel mensen het lezen van een beeldscherm als minder prettig. Als niet direct duidelijk wordt wat de inhoud van een webpagina is, dan klikt de bezoeker de pagina daarom weer weg. Daarom zorg ik dat de belangrijkste informatie als eerste in de tekst verschijnt.

 

Webteksten bestaan verder uit korte paragrafen met strategisch geplaatste tussenkopjes, waardoor de tekst makkelijk te ‘scannen’ is. Hierdoor hoeft een bezoeker niet de hele webtekst door te lezen, om de voor hem of haar relevante informatie te vinden.

Webteksten
Kort maar krachtig

 

Daarnaast is het essentieel dat een webtekst kort maar krachtig is. Alle informatie moet in zo weinig mogelijk woorden op de lezer overgebracht worden. Als tekstschrijver help ik u met het omzetten van ingewikkelde teksten naar beknopte,  begrijpelijke en prettige leesbare webteksten.

 

Om meer bezoekers naar uw website te lokken, is het bovendien mogelijk de teksten te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). Hierdoor verschijnt uw website bij bepaalde zoekvragen hoger in bijvoorbeeld Google, waardoor u de juiste bezoekers weet te trekken. Daarbij is het belangrijk om uit te vinden welke zoektermen uw doelgroep gebruikt.

bottom of page