top of page

Storytelling

Storytelling is een uiterst krachtig middel om uw doelgroep te bereiken en voor u te winnen. In het kort komt het erop neer dat u uw boodschap verpakt in een levendig verhaal. Consumenten hebben niet langer het gevoel dat zij een reclame-uiting bekijken, maar lezen het verhaal omdat het hen boeit.

Hierdoor kunt u uw organisatie of uw producten een bepaalde uitstraling geven. 

Vertel uw verhaal...

Hoe werkt storytelling?

Mensen vertellen elkaar al eeuwenlang verhalen. Bijvoorbeeld om elkaar iets te leren of om elkaar te vermaken. Door de opkomst van internet en social media is een verhaal tegenwoordig met enkele klikken over de hele wereld te verspreiden en kunt u duizenden mensen bereiken. Door met een verhaal in te spelen op het gevoel van de consument, kunt u het imago van uw bedrijf beïnvloeden. Dit noemt men ook wel corporate storytelling

Zo kunt u bijvoorbeeld een levendig persoonlijk verhaal vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de moeilijkheden die het bedrijf heeft moeten overwinnen.

Alledaagse producten kunnen een bijzonder karakter krijgen, door het verhaal ‘achter’ het product te beschrijven. Vertel gepassioneerd over de liefde die de werknemers die het product vervaardigen ervoor hebben of de noeste arbeid die gepaard gaat met productie ervan. Klanten zullen in het vervolg heel anders tegen het betreffende product aankijken.

 

Een ander voorbeeld van storytelling is het opvoeren van consumenten. Vertel het verhaal niet zelf, maar laat klanten vertellen over hun liefde voor uw product. Fans kunnen namelijk als geen ander de kracht van het door hen zo geliefde product verwoorden. Bovendien voelen zij zich op deze manier betrokken bij het merk. Een goed geschreven verhaal van een (fictieve) klant en een oproep aan andere klanten om hun verhaal te vertellen, is de perfecte manier om een gevoel van verbondenheid te creëren.

Storyteller
bottom of page