top of page

HomeDiensten Tekstbureau/ SEO-tekstschrijver

SEO-tekstschrijver

Met prettig leesbare, commercieel sterke teksten, die op maat gemaakt zijn voor zoekmachines, kunt u als bedrijf zorgen voor een contante stroom aan bezoekers voor uw website. Het grootste deel van de internetgebruikers vindt websites via zoekmachines als Google. Door een freelance SEO-tekstschrijver uw website te laten optimaliseren voor zoekmachines, kunt u ervoor zorgen dat uw website hoger scoort in de zoekresultaten. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de SEO-content prettig leesbaar blijft. U wilt immers niet alleen meer bezoekers trekken, maar deze bezoekers ook overtuigen van uw boodschap. 

Vraag direct een offerte aan
Wat doet een SEO-tekstschrijver?

Hoe komt een website hoger in Google? In het Engels noemt men het optimaliseren van een website voor zoekmachines Search Engine Optimization (SEO) en in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. 

 

Als SEO-copywriter begin ik met een uitgebreide zoekwoordenanalyse. Ik onderzoek welke zoekwoorden vaak gebruikt worden (volume) en met welke zoektermen u de grootste kans maakt om hoog in Google te eindigen (concurrentie). Daarnaast bekijk ik met welke zoektermen u de bezoekers kunt trekken die ook zullen overgaan tot de gewenste handeling, bijvoorbeeld het aanschaffen van een product op de website (conversie). Op deze manier vind ik voor iedere pagina op uw website de belangrijkste zoektermen. 

Semantisch zoeken

Waar men vroeger nog een hoge ranking in Google kon bereiken door een zoekterm veelvuldig in de teksten op een webpagina te gebruiken, is het systeem dat Google tegenwoordig gebruikt om websites te indexeren veel complexer. Google probeert de webpagina te vinden die zo relevant mogelijk is voor de gebruiker en kijkt daarbij naar veel meer dan de exacte zoekopdracht. Hierdoor is SEO-copywriting een stuk ingewikkelder geworden.

Anker 1

Zo wordt tegenwoordig ook rekening gehouden met de context van de zoekopdracht. Wat voor pagina wil degene die de zoekopdracht heeft ingevoerd precies vinden? Hierdoor zoekt Google niet alleen naar de ingevoerde zoekwoorden, maar houdt men ook rekening met de context waarin deze woorden gebruikt worden, om de juiste website te vinden. Hierdoor is het belangrijk om ook synoniemen te gebruiken en woorden te vinden die verband houden met het onderwerp van de pagina. Deze woorden worden semantische zoekwoorden genoemd. Google herkent deze woorden en kan de website zodoende indexeren. 

SEO Tekstschrijver

Voor een goede SEO-strategie is het dus belangrijk om per pagina in kaart te brengen wat voor informatie er te vinden is en welke (semantische) zoekwoorden daarvoor geschikt zijn. Vervolgens dienen deze woorden op een natuurlijke wijze in de tekst verwerkt te worden.

 

Een hoge kwaliteit tekst is altijd het uitgangspunt. Een goede tekst trekt immers meer klanten dan het lukraak gebruiken van trefwoorden.

 

Behalve het verwerken van de zoekwoorden in de tekst zorg ik ook voor het aanleveren van andere relevante gegevens als de paginatitels, H1-koppen, meta-descriptions en fotobeschrijvingen.

bottom of page